Karaman'da İYİ Parti kongreye gitti

ABONE OL

Karaman'da İYİ Parti İl Teşkilatı 2'nci olağan kongreye gitti. İsmet İlmi Hatipoğlu kongreye tek liste ile katıldı.

Karaman'da İYİ Parti 2'nci olağan kongreye gitti. İsmet İlmi Hatipoğlu'nun tek liste ile gittiği kongre koronavirüs tedbirleri kapsamında bir çay bahçesinde yapıldı.

İYİ Parti 2'nci olağan kongresi bugün sokağa çıkma kısıtlamasının sona erdiği 15.30 itibariyle bir çay bahçesinde saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Kongreye tek liste ile katılan Hatipoğlu kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Hatipoğlu burada yaptığı açılış konuşmasında İYİ Partinin kongrelere en erken hazırlanan illerden birisi olduklarını söyledi.

Hatipoğlu; “Bizler Karaman'da ilçe kongrelerimizi tamamladıktan sonra Nisan ayının 1'i itibari ile seçim kuruluna il kongresi gerçekleştirmek üzere müracatımızı yaptık. Yapılan gerekli incelemelerin ardından kongrenin yapılması için Mart ayının sonuna karar alındı. Yaşanan bu pandemi ülkemizi öyle sardı ki hem partimiz hemde devletimiz düğünleri, kongreleri, toplu organizasyonları yasakladı.

1 Haziran itibari ile yeni normalleşme süreci başladı. Normalleşme süreci ile yeniden kongre müracatımızı yaptık. Karaman'da normalde bütün siyasi partilerin kongre yaptığı belediye nikah salonu için müracaat ettik. Seçim kurulu bu müracaatı uygun gördü ama Karaman Valiliği kongrenin kapalı alanda olmasını uygun görmedi. Bizlerde bu kararın ardından açık havada kongremizi yapma kararı aldık. İnşallah bizim bu kongremizde herhang bir haratsızlığa sebebiyet vermeyiz. 1 arkadaşımızı 1000 kogreye değişmem” dedi.

Kongreye davet edemedikleri için bütün siyasi partilerden ve sivil toplum örgütlerinden özür dileyen Hatipoğlu; “Biz kongreyi bir an evvel tamamlamak ve bu yoğunluğun içinde bir arkadaşımızı hastalanmasının önüne geçmek için hiç bir siyasi partiyi ve sivil toplum kuruluşunu kongremize davet etmedik. Ben siz gazeteciler aracılığıyla onlardan pandemi gerekçesiyle özür diliyorum” dedi.

İŞTE İYİ PARTİNİN YENİ YÖNETİMİ: