Karaman'da meclis ilk kez orada toplandı

ABONE OL

Karaman Belediye meclisi ilk kez belediye dışındaki bir toplantı salonunda gerçekleşti, olağan toplantıda AK Parti yine sayı çokluğunu kullanarak istediğini aldı.

Karaman'da temmuz ayı olağan meclis toplantısı koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk kez Karaman Belediyesinde değil Lütfi Elvan Fuar ve kongre merkezinde yapıldı. Olağan toplantıda amme alacaklarının tahsil usulü hakkında kanunun 91'inci maddesine göre oylama yapıldı. AK Parti meclisteki çoğunluğunu kullanarak yine istediği kişiyi seçti. 

Karaman'da temmuz ayı olağan belediye meclis toplantısı Belediye Başkanı Savaş Kalaycı'nın başkanlığında Lütfi Elvan Fuar ve kongre merkezinde yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından konuşan Başkan Kalaycı, Belediye Meclis toplantı salonunda alanın biraz dar olduğunu söyleyerek, koronavirüsten korunabilmek için toplantının daha büyük bir alanda yapılmasını istedik dedi. 

Başkan Kalaycı'nın açılış konuşmasının ardından 6183 sayılı amme alacaklarının tahsil usulü hakkında konunun 91'inci maddesi, satışa çıkarılacak gayrimenkullere satış komisyonunca rayiç değer biçileceğinden A.A.T.U.H. kanununun 90'ıncı maddesi gereğince, ilin en büyük mal memuru başkanlığı altında oluşturulacak satış komisyonunda bir üyenin belirlenmesi seçimlerine geçildi. 

MHP'li meclis üyeleri seçilecek olan üye için İlknur Harani'yi önerirken, AK Partili üyeler ise Tamer Yıldızbaş'ı önerdi. MHP ve CHP'li üyeler İlknur Harani İçin oy kullandı. AK Parti bundan önceki seçimlerde olduğu gibi oy çokluğunu kullanarak istediği üyeyi seçmeyi başardı.