Karaman'da öğrenciler için özel yarışma

ABONE OL

Karaman'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koronavirüs nedeni ile evlerinde bulunan öğrenciler için yarışma düzenlendi.

Karaman'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Koronavirüs salgınını önleme mücadelesine katkıda bulunmak nedeni ile “Evde Kal Karaman” isimli ödüllü resim, şiir ve hikâye yarışması yapılacağı duyuruldu.

Karaman'da korknavirüse karşı farkınlalık oluşturmak için planlanan yarışmaya ilişkin bilgiler veren Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, “Evde Kal Karaman” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyerek Karaman genelinde resim, şiir ve hikâye yarışması başlattıklarını vurguladı. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un sözlerini hatırlatan İl Müdürü Mehmet Çalışkan, yazarların dünya edebiyatının en güzel eserlerini, ressamların en güzel tablolarını, müzisyenlerin en güzel bestelerini evlerinde ortaya koyduğunu söyleyerek bu yolda bir katkı olması için öğrencilere teşvik anlamında böyle bir yarışma düzenlendiğini söyledi. Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrencilerin evde kalarak kendilerini ve ailelerini korudukları, sağlıklı ve keyifli bir uzaktan eğitim süreci geçirmelerini dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Karaman genelindeki İlkokul öğrencilerinin resim, ortaokul öğrencilerinin şiir ve lise öğrencilerinin hikâye dalında katılım gösterebileceği yarışmanın konusu “evimiz” oalrak belirlendi.

Karaman genelinden yarışmaya katılacak öğrenciler, 29 Mart 2020 Pazar günü sonuna kadar çalışmalarını memkaraman@gmail.com e-posta adresine iletecek. Eser sahibi öğrenci, okul adı ve sınıf bilgilerinin yanı sıra ismi ve soyadıyla birlikte isterse evde çekilmiş fotoğrafını da mail ile gönderebilecek. Her bir kategoride birinci olan öğrenci ve eseri 30 Mart 2020 Pazartesi günü kamuoyuna duyurulacak.