Karaman'dan doğalgaz faturalarına dikkat çektiler

ABONE OL

Karaman'da ekonomik açıklamaları ile her zaman gündem oluşturan Saadet Partisi bu kezde doğal gaz faturalarını gündeme getirdi.

Karaman'da her zaman güncel ve ekonomik sorunları dile getiren Saadet Partisi bu kezde doğalgaz faturalarını ele aldı. Saadet Partili Bayram Zorlu bu kezde doğal gaz faturası üzerinden hükumeti eleştirdi.

SaadetPartisi Karaman Merkez İlçe başkanı Bayram Zorlu yaptığı yazılı açıklamada Kasım Ekimden daha pahalı, Aralık Kasımdan daha pahalı, Ocak Aralıktan Şubat Ocaktan, Martta Şubattan daha pahalı…” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de doğalgaza geçtiğimiz yılın Ekim ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 14.90 zam yapıldığını vurgulayan başkan Zorlu “Uluslararası piyasada doğal gaz geçtiğimiz yılın Eylül ayında 2.670 dolar civarında iken hatırlanacağı üzere yurtiçi doğal gaz fiyatlarına geçtiğimiz yılın Ekim ayından geçerli olmak üzere yüzde 14,90 oranında zam yapılmıştı. Uluslararası piyasada doğal gaz Ekim 2019’dan beri düşüş eğilimine girmiş ve bugün 1.700 dolar civarına kadar geriledi. Buna rağmen yurtiçi doğal gaz fiyatlarında bu süreçte hiçbir indirim yapılmadı. Yapılacak olan indirim için yaz aylarının gelmesi mi bekleniyor? Bahar aylarında indirip yapılıp son baharda kat kat zam mı yapılacak? Bunu bekleyip göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde doğal gaz fiyatlarının her ay zamlandığını söyleyen Zorlu, “doğal gaz fiyatlarında, özellikle halkın yoğun olarak kullandığı bu dönemde, bu iktidarın indirim yapmasını beklemek, armut ağacının kiraz vermesini beklemek gibi şey.  Uluslararası doğal gaz piyasasındaki bu istikrarlı düşüşe rağmen yurtiçi doğal gaz fiyatlarının istikrarlı bir şekilde yükselmesine çok ilginç.  Doğal gaza yapılan zamlar minik minik hissettirmeyecek şekilde yapılıyor.  İktidarın ekonomi politikaları, adeta vatandaşın cebinde tırtıl vazifesi görüyor.  İktidar minik minik hissettirmeden doğal gaz fiyatlarına yapılan zammı ne zaman durduracak. Ekonomiyi canlandırmanın yolunun zenginleri, cengizleri, bankaları, ağaları kalkındırmaktan geçmediğini ne zaman anlayacaklar merak ediyoruz. Bu iktidar ne zaman tabelasındaki adaleti tesis için çalışmaya başlayacak” dedi.