Karaman'ın en başarılı milletvekili belli oldu

ABONE OL

Türkiye genelinde yapılan en başarılı milletvekilleri çalışması tamamlandı. Bölgeler arası başarı grafiğinin de çıkarıldığı çalışmada Karaman'ın en başarılı milletvekili bakın kim çıktı.

Karaman'ın en başarılı milletvekili ORC Araştırma, Eğitim, Danışmanlık hizmetleri verilerine göre AK Parti'den oldu. Başarılı milletvekilleri çalışması SMS link yönlendirmesi ve CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi) yöntemleriyle belirlendiği açıklandı. Karaman'ın en başarılı milletvekili ise yapılan çalışmaya göre Recep Şeker oldu. Şeker İç Anadolu bölgesinde ise ismini 15'inci sıraya yazdırdı.

ORC Araştırma, Eğitim, Danışmanlık hizmetleri Türkiye'nin 7 bölgesi için bir çalışma başlattı.  2018 ve 2020 yılında ülkenin en başarılı 100 milletvekilini beliryeyen çalışmada İç Anadolu bölgesinde başarılı milletvekilleri listesine Karaman'dan adını Recep Şeker yazdırttı.

SMS link yönlendirmesi ve CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi) yöntemleriyle  çalışmanın yapıldığını açıklana ORC Araştırma şirketi; ''Araştırmada her milletvekili kendi seçmen grubunda değerlendirilmiştir. Araştırmaya katılan kişilere; son 2 yılı değerlendirdiğinizde bölgesel çalışmaları, meclis çalışmaları ve halkla iletişimine göre ‘‘Sizce ilinizin en başarılı milletvekili hangisidir?’’ sorusu yöneltilmiştir. Tabloda, başarı oranına göre İç Anadolu Bölgesi’nin en başarılı 20 milletvekili (9 Ak Parti, 5 CHP, 5 MHP, 1 İyi Parti) yer almaktadır. Bu çalışmada, Parti Genel Başkanları değerlendirme dışı bırakılmıştır'' ifadelerine yer verildi.

Haziran 2018 ile Haziran 2020 yıllarının değerlendirildiği araştırmada Karaman Milletvekili Recep Şeker bölgenin en başarılı milletvekilleri arasında yer aldı. Şirketin kamuoyu ile paylaştığı verilere göre milletvekili Şeker, yüzde 36,3 başarı oranı ile bölgedeki en başarılı 20 milletvekilinden biri oldu. Şeker; Ak Partili vekiller arasında 31, tüm vekiller arasında ise 70. oldu. Araştırmanın 15 Haziran – 08 Temmuz 2020 tarihleri arasında 81 İl’de 53560 kişi ile SMS link yönlendirmesi ve CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi) yöntemleriyle yapıldığı öğrenildi.

BU PAZAR SEÇİM OLSA SONUÇ NE OLACAK

Başarılı milletvekillerinin yanı sıra vatandaşlara bu pazar seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz sorusuda yöneltildi. Yapılan çalışmada AK Parti yüzde 37.3 alırken, CHP 26.2, MHP 13, HDP 10.3, İYİ Parti 6.8, Deva Partisi 2.6, Gelecek Partisi 1.7, Saadet partisi 1.1. diğer partiler ise 0.9 puan aldı. AK Parti ve MHP toplamda yüze 50.3'ün sahibi oldu.