ODTÜ'lü Prof Karaman'da

ABONE OL

Karaman'daki konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Cem Tezer Matematik konusunda sunum yaptı.

Karaman'daki konferansa konuşmacı olarak katılan  Prof. Dr. Cem Tezer'in programına çok sayıda öğrencinin yanı sıra akademisyenlerde ilgi gösterdi.

Karaman'da bulunan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Matematik Öğrenci Topluluğu ‘Bir Matematikçinin İtirafları’ konulu konferans düzenlendi. 

Matematik Öğrenci Topluluğu'nun düzeneldiği konferansa konuşmacı olarak Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Tezer’in konuk oldu.

Alışılmışın dışında sıradışı matematiği anlatmak amacıyla öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Cem Tezer, polinom denklemleri, denklem türleri, collatz problemi, shapino eşitsizliği ve bu problemlerle ilgilenen matematikçiler hakkında bilgiler sundu.

KMÜ'deki konuşmasında matematikçilerin güzellik ve otorite anlayışı hakkında da anlatımlarda bulunan Prof. Dr. Tezer şunları ifade etti.

Tezer; “İnsanlar arasında her türlü matematikçiye rastlayabiliriz. Matematikçiler ilginç insanlardır. Onların otorite ile ilgili münasebetleri ve otoriteye karşı sıhhatli bir saygısızlığı vardır. Matematikçilerin güzellikle ve zarafetle ilgisi de vardır. Ancak bu güzellik geometrik şekil güzelliği değil soyut güzelliktir.” ifadelerini kullandı.