Karaman'ın günlerce konuştuğu davada karar verildi

ABONE OL

Karaman'da geçtiğimiz yıl Mart ayında Esnetepe'de işlenen cinayetin karar duruşması yapıldı.

Karaman'da 4 Mart 2019'da Mikail Dural'ın kendi cep telefonu ile ölüm anını çektiği cinayet davasında müebbet hapis cezası istemi ile yargılanan Bakir Kadıoğlu 18 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Bekir Kadıoğlu'na iyi hal ve ağır tahrik indirimi yapıldı. Cinayet anını maktul Mikail Dural kendi cep telefonu kamerası ile görüntülerken, cinayetin hemen ardından Bekir Kadıoğlu'nun evi taş yağmuruna tutulmuştu.

Karaman'da geçtiğimiz yıl 4 Mart'ta Çakırbağ köyü Esentepe Mahallesinde koyun otlatma meselesi yüzünden çıkan tartışmada Bekir Kadıoğlu, Mikail Dural'ı av tüfeği ile vurarak öldürmüştü. Cinayetin hemen ardından Bekir Kadıoğlu olay yerine 50 metre uzaklıktaki evinde jandarma tarafından gözaltına alınırken, Kadıoğlu'nun evide Mikail Dural'ın yakınları tarafından taş yağmuruna tutulmuştu. Olaydan bir gün sonra adliyeye sevk edilen Kadıoğlu tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.

Cinayetin ardından Karaman 1'inci ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Olay anında maktul Mikail Dural'ın  kendi cep telefonu ile çektiği ölüm anı videosu mahkemeye delil olarak sunuldu. Müebbet hapis istemi ile yargılanan Bekir Kadıoğlu mahkemede yaptığı savunmasında; “Yaşanan olaydan dolayı çok üzgünüm, böyle bir olay yaşanmasını kesinlike istemezdim. Mikail Dural beni o dönemde tehdit etmişti. Daha sonra Mikail Dural'ın yakınları evimin önünde eşimi ve kızımı dövdüler bende eşimi ve kızımı kurtarmak için evdeki av tüfeği ile yanlarına koştum. Bu sırada Mikail Dural vur len, hadi sık diyerek beni tahrik etti. Korkutmak için Mikail Dural'ın yan tarafına ateş ettim. Mikail Dural defalarca kez ateş etmemi söyledi. Korkutmak için açtığım ateş sonucu Mikail Dural hayatını kaybetti. Yaşanan olaylardan dolayı pişmanım” dedi.

Müebbet hapis cezası ile yargılanan Bekir Kadıoğlu'na mahkeme heyeti ağır tahrik, ve iyi hal indirimi uygulayarak Kadıoğlu'nu 18 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum etti.