Operasyonlar Karaman'a sıçradı

ABONE OL

Bugün 4 ilde başlatılan ve 40'dan fazla ili kapsayan FETÖ/PDY operasyonları Karaman'ada sıçradı.

Türkiye genelinde bugün 4 ilde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyon başlatıldı. 4 ildeki operasyonlar neredeyse tüm ülke geneline yayıldı. Konya'da başlatılan operasyon 22 ili kapsarken, İzmir merkezli operasyon 5 ili, Kocaeli merkezli operasyon 7 ili kapsadı. Bunların haricinde birde Ankara merkezli operasyon yapıldı.

Ülke gelelinde FETÖ ile etkin mücadele sürüyor. Bugün ülke genelinde başlatılan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. 4 ilde başlatılan operasyonlar kapsamında Karaman'da ikamet ikamet ettiği iddia edilen 2 kişiyede operasyon düzenlendi. Ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda şuana kadar 40'tan fazla kişi gözaltına alındı.

İŞTE ÜLKE GENELİNDE BUGÜN GERÇEKLEŞEN OPERASYONLAR

Konya merkezli 22 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yerleştirdiği askeri personele "mahrem imamlık" yaptıkları öne sürülen 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Bu kapsamda daha önce gözaltına alınan örgüt mensubu askeri personel ve bu personele "mahrem imamlık" yaptıkları tespit edilen kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda 50 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, aralarında Karaman'ın'da bulunduğu Konya merkezli 22 ilde belirlenen adreslere şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Şüphelilerin, TSK içindeki askeri personele örgütte "molla, genel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, ser doktor, doktor ve şehir dışı talebe mesulü" pozisyonlarında mahrem imamlık yaptıkları iddia edildi.

Öte yandan, gözaltına alınacaklar listesinde "polis ve askeri personel abisi" açığının karşılanması husunda uygun vasıflara sahip kişilerin belirlenmesi ve mahrem yapıda görevlendirilmesinde, "İl Eğitim Danışmanlığı" yaptığı iddia edilen Yusuf Ziya Y.'nin de olduğu, bu kişinin, terör örgütü tarafından tek çatı altında birleştirilen İstanbul'daki Bahçelievler, Beylikdüzü ve Avcılar ilçelerinden sorumlu olduğu öğrenildi.

FETÖ'NÜN "TÜBİTAK/SİBER YAPILANMASI"NA YÖNELİK OPERASYON

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün "TÜBİTAK/Siber mahrem yapılanması" içerisinde faaliyet gösteren ve etkin pişmanlıktan yararlanan örgüt üyelerinin ifadeleriyle tespit edilen 5 mahrem imam, 8'i aktif TÜBİTAK çalışanı, biri aktif HAVELSAN çalışanı, 7'si ihraç TÜBİTAK çalışanının da aralarında bulunduğu 21 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.Ekiplerin çalışmasıyla şüphelilerden 14'ü belirlenen adreslerde gözaltına alındı.

İZMİR MERKEZLİ FETÖ'NÜN ESNAF VE İŞ İNSANLARI YAPILANMASINA OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün esnaf ve iş adamları yapılanmasına yönelik soruşturma başlatıldı.

Aleyhlerinde ihbar, beyan, Bankasya hesap artışı, KHK ile kapatılan dernek ve sendika üyeliği gibi deliller olan, ayrıca 43'ü hakkında örgütün sözde mütevellisi olduklarına dair ifadeler bulunan toplam 54 şüpheliyi yakalamak amacıyla İzmir merkezli İstanbul, Aydın, Kütahya ve Denizli illerinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

10 GÖZALTI KARARI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin deşifre edilmesine yönelik soruşturma kapsamında örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Kocaeli merkezli 7 ilde bir öğretmen ile 4'ü muvazzaf 9 askerin gözaltına alınması için başlatılan operasyonun devam ettiği öğrenildi.