Karaman'daki tecavüzcü siyasetçi kim

Muammer Şen
ABONE OL

Yazıya nasıl başlasam diye çok uzun süre düşündüm. Aylardır sürekli beynimi kurdalayan aslında kamuoyunda, dedikodu gazetelerinde sürekli konuşulan ama yazılmayan bir konu var. Konu öyle bir konu ki herkes birşeyler konuşuyor ama kimse bir şey yapmıyor.

Karaman'da 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kentte taşlar yerinden oynadı. Seçim öncesi AK Parti Karaman İl Teşkilatı seçim kuruluna 31 kişilik belediye meclis üyesi adayı listesini teslim etti. AK Parti tarafından teslim edilen listede sürpiz bir değişikliğe gidilerek listeye Emir Musa Beydili eklendi. Buraları hızlı geçmek gerekirse Emir Musa Beydili AK Parti'den önce belediye meclisi üyesi seçildi ardından AK Parti'den ihraç edildi. Nihayetinde ise Yüksek Seçim Kurulu tarafından mazbatası iptal edilerek meclis üyeliği düşürüldü. 

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Emir Musa Beydili, Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Karaman İl Başkanlığına atanan Abidin Çağlayan'ı defalarca kez sosyal medya üzerinden sinkaflı kelimelerle tehdit ederek yaptıklarının yanına kalmayacağını paylaştı.

Sadece Emir Musa Beydili değil bir çok kişi bu tarz paylaşımları yaparak çok farklı iddiaları gündeme taşıdı. Burada düşünülmesi gereken bir konu daha ortaya çıkyor. Bu güne kadar bırakın bir siyasi parti il başkanını, ilin valisini, emniyet müdürünü, bir oda başkanı bile sosyal medyadan böyle eleştirilmez, ithamlarda bulunulmazdı.

Herkesin duyduğu ama duymazdan geldiği, kulak tıkadığı konular sadece dedikodu merkezlerinde işlendi, bildiğimiz kadarı ile hiç bir yasal işlemde başlatılmadı.

KİM BU TECAVÜZCÜ SAPIK SİYASETÇİ

Şimdi kamuoyunda infial yaratan konuya dönecek olursak, Beydili her seferinde Karaman Belediye Meclisin AK Partili üyelerinden birinin 13 yaşındaki bir akrabasının kızına ahırda tecavüz ederken yakalandığını ama konunun üzerinin kapatıldığını yazdı durdu. Eğer böyle bir olay yaşanmış ve gerçekten üzeri kapatılmışsa durum çok vahim. Ondan daha vahim olan bir konu ise Karaman'da AK Partinin 17 belediye meclis üyesinin olması. 17 meclis üyesininde buna sessiz kalarak kim kardeşim bu tecavüzcü, sen herkese bu yakıştırmayı yapamazsın, varsa bir delilin çık açıkla dememesi. Tüm Ak Partili üyelere tecavüzcü yakıştırması yapılması. 

Eğer böyle bir olay var ise 1 kişi yüzünden 16 siyasetçinin yıpratılması kesinlikle doğru değil. Yaşanan bu olayların ardından şuan gündemde olan sosyal medya yasasının bir an önce çıkması gerekliliği bir kez daha ortaya çıkyor. 

Bakalım önümüzdeki süreçte bizleri neler bekliyor. Yapanın yaptığı yanına kar mı kalıyor, yoksa herkes yaptıklarının bedelinimi ödüyor.