Son günlerde baldan çok satıyor

ABONE OL

Türkiye'de coronavirüs görülmesinin ardından vatandaş doğal ürünlere aşırı bir rağbet gösterdi. Uzmanlar bağışıklık sistemini güçlendirici besinlerin tüketilmesi konusunda uyarılarını sürdürmeye devam etti.

Dünya üzerinde 3 ay önce ortaya çıkan ve son haftalarda Türkiye'de görülmeye başlanan coronavirüse karşı yetkililerin yanı sıra vatandaşlarda kendi önlemlerini bir bir almaya başladı. Vatandaşlar bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik doğal besinlerin arayışına girişti. Corona viris nedeni ile bağışıklık sistemini güçlendiren arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı tamamen doğal bir ürün olan propolisin en çok tercih edilen ürünler arasına girmeyi başardı.

Geçtiğimiz hafta Türkiye'de, coronavirüsün görülmesinin ardından, vatandaşlar alınan tüm önlemlerin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmek için de çeşitli doğal ürünleri araştırma işine girişti. Yapılan araştırmaların ardından propolisin satışları yüzde 500 artışa geçti.

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan virüs 6 binden fazla kişininin ölümüne nede oldu. Belediyeler ve ilgili kurumlar kamuya açık olan alanları bir bir dezenfekte ederken, vatandaşlar da uzmanların önerileri doğrultusunda maske ve eldiven kullanmaya başladı. 
İlgili kurumlar tarafından tarafından alınan tedbirlerin ardından uzmanlar bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi gerektiği yönünde uyarılarda bulunmaya başladı.Uzmanlardan gelen uyarıların ardından vatandaşlar coronavirüsten korunmak için kelle paçadan bala kadar her bağışıklığı güçlendirici olan yiyeceği yiyerek kendine göre önlem almaya gayret etti.

PROPOLİS BAĞIŞIKLIĞI CİDDİ DERECEDE ARTIYOR

Uzmanların uyarıları ile birlikte vatandaşlar tarafından bu dönemde yoğun olarak seçilen besinlerden biri de propolis oldu. Bal arılarının bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip olan ve tamamen doğal bir arı ürünü olan propolis kovandaki mikropları yok etmek ve sterilizasyonu sağlıyor.

Dünya üzerindeki çok sayıda hastalıkta tedaviye destek olarak tavsiye edilen propolisin satışlarında son dönemde coronaviris nedeni patlama yaşanıyor. 

PROPOLİS SATIŞLARI BALI SOLLADI

Türkiye'de Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, bal ve ürünlerinin satışında artış yaşandığını ama özellikle propolis satışlarında çok daha artış yaşadıklarını söyledi.

Tandoğan yaptığı açıklamasında "Propolis, arılar tarafından doğada toplanıp kovan ve bal ürünlerinin tamamında dezenfekte olarak kullanılır. Dünya üzerinde kanserle mücadelede yardımcı olan eskiden beri insanlıkla beraber arıyı bilen toplumlar bu ürünün faydalarını yüzyıllar önce fark etti. Propolis, birçok hastalıkta vücudun direnç sağlamasına yardımcı olduğu biliniyor. Dünyayı saran coronavirüste bahsi geçen yüksek ateşin, aslında ağrılarına yol açtığını da hesaba katarsak en iyi ağrı kesici, propolistir diyebiliriz. Bizlerin bugünlerde en çok sattığımız en çok rağbet gören ürünümüz” dedi.