Emre Altay

Emre Altay


Virüs Mü? Corona Mı? Yaşam Mı? Sen Aynaya Bak!

19 Mart 2020 - 11:04

Çırpınıp duruyoruz aynı yerde. Tekrarlamaktan kendimizi alamadığımız sorun veya sorunların bağımlısı ve tutsağı olarak. Tekrarlanan sorun daha önce olmuş ve yaşanmış bir olaydır. Tekrar eden bir sorun daha önce yaşanan bir olayla muhakkak bağlantılıdır. Özellikle bastırılmış duygular, yaşantılar. Bastırılmış olan duygular geri döner muhakkak. Olumsuz düşünceler muhakkak ki olumsuzluk getirir.

Hayatta olumlu olan şeyleri aramazsanız, olumlu durumlarla karşılaştığınızda siz onun sadece olumsuz yönlerini görürsünüz. Hayatta ve yaşamda zorluklarla mücadele etmenin ilk yolu niyet edip başlayabilmektir.
Yaşam mücadelesini ve yaşama sevincini yüreğinizden,ruhunuzdan ve özellikle yüzünüzden eksik etmeyiniz.

İnsanlara karşı nazik ve sevecen ol, ne olursa olsun asla bir başka insanı kırmak için konuşma, bilinçli olarak üzmeye çalışma ve kendi acını hafifletmek için bir başkasını yaralama. Hayatta en büyük dostun sen olabileceğin gibi hayattaki en büyük düşmanın yine sen olabilirsin. Her şeyi kendinde aramalısın. Seçimini yap ve kendin için dostun mu yoksa düşmanın mı olacağına karar ver. Yaşamdaki tüm acıları atlatabilirsin, her şeye rağmen mutlu olmayı başarabilirsin, istersen kötü alışkanlık ve davranışları bırakabilir ve her zaman yeniden başlayabilirsin. Eğer sen kendinin dostu olabilirsen…

Küresel olarak zor ve sıkıntılı süreçlerden geçerken, Covid-19 virüsü ile mücadele ederken yetkililerin ve uzmanların uyarılarını dikkate alalım. Biz hayata ve yaşama ne verirsek karşılığını alırız. Aşağıda size bir hikaye aktarayım.

Bir zamanlar bir baba ile oğul dağlık bir bölgede yürüyüşe çıkmışlardı. Bir ara nasıl olduysa çocuğun ayağı kaydı ve incindi çocuk acıyla bağırdı :Aaahhh!!!..
Karşı dağlarda yankı yapan sesi geri döndü:Aaahhh!!!..
Daha önce böyle bir durumla karşılaşmamış çocuk bu kez : “Sen kimsin ?” diye sordu.
Cevap gelmekte gecikmedi: “Sen kimsin ?”
Sinirlenen çocuk : “ Sen bir korkaksın!” diye bağırdı
Dağdan “Sen bir korkaksın!” yanıtını aldı.
Bu olanlara bir anlam veremeyen çocuk neler olduğunu sordu. Onun gülümsediğini gördü. Babası, ”şimdi dikkatlice beni izle oğlum” dedi ve yüksek sesle bağırdı: “Hayatı çok seviyorum!”

Karşı dağlardan aynı ses geldi: 
“Hayatı çok seviyorum!”
Baba : “sana hayranım!”
Yankı:  “sana hayranım!”
Baba : “sen harikasın!”
Yankı:  “sen harikasın!”
 
Çocuğun şaşkınlığının daha da arttığını gören  baba, ona durumu şöyle açıkladı:” Bu , yankı adı  verilen bir tabiat olayıdır. Ama hayatı da çok iyi  anlatır. Yani yaşamdan ne istiyorsan önce onu sen vermelisin. Verdiklerin aldıkların olacaktır. Tatlı  sözler tatlı yankılar oluşturur sevilmek istiyorsan  önce sen sevmelisin.  Saygı istiyorsan önce sen  saygı duymalısın .  Anlayış bekliyorsan bunu önce  sen göstermelisin.
YAŞAMDA NEYLE KARŞILAŞMAK İSTİYORSAN,
YANKISINI OLUŞTURABİLMEK İÇİN BUNU ÖNCE SEN YAPMALISIN!

YORUMLAR

  • 0 Yorum